הגמילה מעישון ברפואה הטבעית

העישון הינו הרגל - התמכרות לניקוטין ובעטיו התנהגות תלותית וחובה של נטילת הסיגריה לפה.

הניקוטין הוא אחד מאלפי חומרים רעילים הנמצאים בסיגריה ומשתחררים בעת העישון.

תחליך הגמילה קשה מבחינה פסיכולוגית, ובתחילת התהליך ייתכנו קשיים פיזיים ונפשיים כגון: רגזנות ותוקפנות, דיכאון, דכדוך, אי שקט וירידה ביכולת הריכוז, דחף לעישון חוזר ועלייה בתיאבון.

שיטות הטיפול בגמילה הן רבות כמו: טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי, היפנוזה וטכניקות שונות שמציעה הרפואה המשלימה.

שימוש בצמחי מרפא:

1.  Lobelia Inflata

    Lobelia Cardinalis  לובליה

    צמח מרפא המשמש לבעיות שונות של מערכת הנשימה.

    אחד החומרים - הלובלין, דומה לניקוטין ומבטל את התשוקה לעישון.

2.  Thymus Vulgaris - בת קורנית מצויה.

3.  Avena Sativa - שיבולת שועל.

4.  Nasturtium Officinolis - גרגיר הנחלים. 

5.  Glycyrrhiza Glabra - שוש קירח, מפחית את התשוקה לסיגריה ועוזר בבעית נשימה הנובעת מכך.

    העישון רע לביריאות !

 

חלב הנאקה (נקבת הגמל)

בלבול רב יש בין המצדדים והמתנגדים לשימוש בחלב הנאקה לצרכי בריאות.

בדומה לחלב האם וחלב הפרה, גם לחלב הנאקה יש סגולות מרפא, כולל חיזוק מערכת החיסון, כי החלב מכיל אימונוגלובולינים (נוגדנים). כמו כן החלב (כנראה) מסייע בדיכוי תהליכים של דלקת (Inflamation) בגוף האדם.

במספר מחלות ניצפה שיפור במצב בזמן שימוש בחלב הנאקה כמו ירידת רמת הסוכר בחולים עם סוכרת וסוכרת נעורים, (תוך כדי תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית).

במחלות מעי דלקתיות (IBD) בקוליטיס וקרוהן, שיפור במצב ההתקף ובמעבר לנסיגה (רמיסיה).

שיפור במצב הכאבים ועוצמת הדלקת במחלות פרקים שונות.

בחולים אונקולוגיים שעקב טיפול כימי נצפו פצעים בפה (STOMATITIS), השימוש בחלב הנאקה שיפר את מצבם.

שיפור בתפקודי כבד, במחלות ריאה כאסטמה וברונכיט כרונית ובמחלות עור כפסוריאזיס ואטופיק דרמטיטיס.

במצבים של אוסטאופניה ואוסטאופורוזיס שימוש בחלב משפר את רמות הסידן בעצם. חלב הנאקה מכיל פי 3.5 סידן מחלב פרה.

ניצפה שיפור ניכר במצבים של פצעים בפה מדלקות חניכיים, פצעי הרפס ומחלת הפה והטלפיים.

ניתן היום להשיג חלב נאקות מפוסטר וכפוף לתקנות משרד הבריאות.

גלוטן

רגישות לגלוטן (דבקן)

הגלוטן הינו חלבון לא מסיס במים הנמצא בחיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל ודגנים מסוגים שונים. הוא מהווה כ- 90% מהחלבון המצוי בחיטה, מה שמאפשר ייצור הלחם.

הגלוטן מורכב מתת קבוצות, גלוטנינים וגליאדינים ומכיל חומצות אמינו כמו: גלוטמין, פרולין, ליזין, ארגנין, טריפטופן ותריאונין.

בשנים האחרונות רואים יותר ויותר רגישות לגלוטן. ישנם רבים שגופם רואה בגלוטן גורם זר ותוקפני, ואלו מפתחים מחלה אוטואימונית הידועה כצליאק (כרסת).

סימפטומים ששויכו לרגישות לגלוטן:

כאבי בטן בלתי מוסברים, עייפות, מצבי רוח, עצבנות ודיכאון, עלייה במשקל, כאבים במפרקים, פריחה בעור, ראש "מעורפל וכבד", אוסטאופורוזיס, מחלות אוטואימוניות, קשיי עיכול ונפיחות בבטן, שינויים ביציאות כמו התקפים של שלשולים או עצירות, שיכולים לקרות באמצע הלילה, אנמיה (עייפות, קשיי נשימה וקצב לב לא סדיר שנגרם מחוסר ברזל בדם), חוסר תיאבון, עקצוצים ואיבוד תחושה בידיים וברגליים (נוירופתיה), נשירת שיער, ספיגה תזונתית ירודה, חסר בויטמין B12, כאבי ראש, התכווצות שרירים, התנפחות בידיים וברגליים כתוצאה מאגירת נוזלים. אצל ילדים לעיתים קומה נמוכה, הפרעות קשב והתנהגות ADHD.

הטיפול ברגישות לגלוטן

יש לציין שיש אנשים שיוכלו להתגבר על התסמינים בדיאטה מבוקרת והימעות של 100% ממוצרים המכילים גלוטן, כולל תרופות מסוימות, ובכך לשלוט במצב ולהפחית את התסמינים לטווח ארוך.

יש אנשים שמרגע גילוי המחלה (התופעה) יאלצו להימנע ממאכלי גלוטן לכל חייהם!

שאלה נפוצה היא, האם הימנעות מגלוטן תגרום להורדת משקל? והתשובה היא - אין קשר ישיר בין השניים, אך מעצם הפסקת מזונות עתירי קלוריות בהם תכולת הגלוטן גדולה, כמו לחמים, עוגות, פסטות, רטבים וחטיפים, הדבר יגרום לירידה במשקל.

להלן רשימת מזונות שמתאימים למאכל ואחרים שלא:

מזונות המכילים גלוטן - אסורים לאכילה:

קמחים מחיטה - כוסמין, בורגול, קוסקוס, סובין, סולת, כל העוגות, עוגיות, קרקרים, בורקס, שקדי מרק, קרוטונים ופירורי לחם.

מוצרי שעורה - גריסי פנינה ולתת שנמצא בדגני בקר.

מזון בקופסאות שימורים.

רטבים לסלט.

גלידות למיניהן, חוץ מגלידת פירות.

שוקולד וחטיפי שוקולד.

קפה נמס.

בשרים מבושלים חתוכים באריזות.

יוגורט.

פסטה.

רטבים לסלט.

אבקת מרק.

תבלינים מסויימים - שעתר, שומשום.

משקאות אלכוהוליים - בירה, וויסקי.

חלק מהתרופות.

חלק מתוספי המזון (יש לראות בתווית היצרן).

משחת שיניים (יש לראות בתווית היצרן).

 

מזונות ללא גלוטן - מותרים לאכילה:

מוצרים עם קמח ללא גלוטן - קמח אורז, קמח תירס, קמח סויה, קמח חומוס, קמח תפוחי אדמה.

אטריות, שעועית, תפוחי אדמה, פסטה ללא גלוטן, אורז כולל פריכיות אורז ללא שיבולת שועל.

תפוחי אדמה - בטטה כולל חטיפי צ'יפס ללא גלוטן.

קטניות - חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, פול וסויה.

בשר טרי ולא מעובד, כי לעיתים החדרת מלחים וחלבונים לבשר מלווה בהחדרת גלוטן.

דגים טריים ולא מעובדים ממאגר מים נקי (ולא מבריכות).

עוף.

חלב ומוצריו.

ביצים.

כל הירקות, כולל עמילנים.

אגוזים, גרעינים.

כל סוגי השמנים.

כוסמת, תירס, דוחן, קינואה.

פירות - כולם. (פירות יבשים צריכים להיות מגובים באישור היצרן).

טחינה גולמית.

תבלינים.

דייסות קורנפלור, תירס ואורז.

ממתקים (מגובים באישור היצרן).

 

הערה: רצוי לעיין בתוויות היצרן, ברובן מצוין באם המוצר מכיל גלוטן או לא.

לאנשים שרגישים לגלוטן יש לפעמים ספיגה לא טובה של ויטמינים ומינרלים במערכת העיכול. לכן, לקיחת תוספי מזון יכולה להיות אפשרות חשובה ויעילה.

אנשים הרגישים לגלוטן צריכים לבצע בדיקות דם כדי לבדוק ספציפית את ה- CBC (ספירת דם) רמת ברזל, B12, חומצה פולית וויטמין D, כדי לוודא שאין מחסור.

 

 

טיפול הומאופתי באלרגיות

טיפול הומאופתי באלרגיות

המקור העיקרי לאלרגיה באביב הינה הפריחה,פריחת העצים והפרחים כחלק מתהליך הרביה מפזרים את אבקת הפרחים המופצת לכל עבר,וגם לריריות האף העין ודרכי הנשימה

ההומאופתיה הקלאסית, כמו גם המורכבת וההומוטוקסיקולוגיה מהווים בסיס טוב לטיפול בתופעות האלרגיה: נזלת מימית, גרוי וצריבה בעיניים ובאף, גרוי בגרון שעול וקוצר נשימה.

המשך קריאה

שטיפת המעי הגס

שטיפת המעי הגס

האוויר אותו אנו נושמים, המים אותם אנו שותים והמזון אותו אנו אוכלים מהווים את אבן היסוד לפעילות גוף האדם. עם זאת, אותו האוויר, המים והחמצן הינם מקור לרעלים מסוגים שונים המזיקים לגופנו ואף מאיצים את תהליך ההזדקנות.

המשך קריאה

נזלת אלרגית וחלבלוב

נזלת מימית שקופה ונוזלית מהווה מטרד קשה לילדים ומבוגרים אצל כ-20% מהאוכלוסיה,המחלה הינה מחלה דלקתית של רירית האף והסינוסים,הדלקת יכולה להיות קצרה וחולפת או כרונית וממשכת כשהיא משפעת משינוי טמפרטורה לחות וריחות חזקים.

המשך קריאה

פרי האננס טעים ובעל ערך בריאותי

פרי האננס ממשפחת הברומליים,הינו פרי טרופי טעים ופופולרי אך מעטים מודעים לאיכויותיו הרפואיות,בפרי יש אנזים ברומלין שעוזר לפירוק חלבונים, תועלת רבה יש במחלות פרקים,ובעיקר אוסטאוארטריטיס במניעת הכאב,דבר הניצפה והוכח גם כנגד חבלות ספורט ,האננס עשיר בויטמין סי c ויחד עם הברומלין מסלק ליחות מהגרוןועוזר בהורדת רמת הליחות בדרכי הנשימה.ברפואה העממית הוגדר כנגד בחילות בהריון.

דיסאוטונומיה משפחתית

דיסאוטונומיה משפחתית (Familial Dysautonomia, או בקיצור FD), שנקראת גם תסמונת דיילי-דיי, היא מחלה תורשתית חשוכת מרפא. המחלה פוגעת במערכת העצבים הלא רצונית, שגורמת בעקיפין לפגיעות במערכת התחושתית ובמערכת השרירים (מוטורית). הפגיעה הרב-מערכתית מתבטאת בחוסר תיאום ושליטה על התפקודים הרצוניים והבלתי רצוניים של הגוף.

המשך קריאה

גלאוקומה

גלאוקומה (ברקית) הוא שמן של כמה מחלות עיניים, שהמשותף לכולן הוא נזק בלתי הפיך לעצב הראיה, עצב הראיה הינו האחראי על העברת המידע החזותי מהעין אל המוח. הנזק לעצב הראיה גורם לפגיעה בשדה הראיה, המחמירה עם הזמן עד כדי עיוורון.

המשך קריאה

הפרעת קשב וריכוז

שכיחות הפרעות קשב והיפראקטיביות נעה בין 3-5% באוכלוסיית ילדי בית הספר. הטיפול המקובל ביותר בילדים אלה כיום הינו התרופה ריטלין. לאור תופעות הלוואי הרבות וחילוקי הדעות באשר לבטיחות התרופה, התעורר בעולם הצורך לחפש אחר אלטרנטיבות. הטיפולים האלטרנטיביים מתפרשים על פני מגוון נרחב של תחומים, הומאופתיה, צמחי מרפא והטיפול התזונתי.

המשך קריאה

מחלות מעי דלקתיות

הגורם למחלות דלקתיות כרוניות של דרכי העיכול אינו ידוע אך ישנן מספר סברות: תורשה, זהומים, מתח, תזונה ומחלה אוטו אימונית שפרושה – תגובתיות יתר של מערכת החיסון כנגד הרקמות של הגוף עצמו.

המשך קריאה

אויב הלב – ההומאוציסטאין

כ- 15,000 לוקים כל שנה בהתקפי לב בישראל . אנו מכירים את גורמי הסיכון למחלות לב כעודף משקל, רמות כולסטרול וטריגליצרידים גבוהות בדם, סכרת, יתר לחץ דם ועישון.
אך ידוע היום על אויב הגורם לנזק בכלי הדם ויתר קרישיות בדם -

המשך קריאה

צמחונות וטבעונות

התזונה הצמחונית-טבעונית מתבססת על אכילת מזון צמחי-טבעי, תוך הימנעות ממאכלים מהחי, גישות טבעוניות מסוימות ידגישו גם את ההימנעות המוחלטת מחלב ומביצים (ואפילו מדבש). מרכיבי התזונה העיקריים של הצמחונות-טבעונות יהיו דגנים, קטניות, ירקות, פירות, גרעינים ואגוזים ומוצריהם השונים (למשל, גבינות סויה, חלב, שקדים, חמאות, שומשום).

המשך קריאה

פולן – המרכיב החנקני שבכוורת

הפולן מכיל גרגרים של אבקת פרחים – האלמנט הזכרי של הפרח. כאשר פוקדת הדבורה את הפרח היא יונקת צוף, המיועד ליצור דבש, לתוך זפקה. אגב כך היא אוספת גרגרי אבקה של פרחים, הנדבקים אל השערות המכסות את גופה.

המשך קריאה

בריאות ומחלה בראי ההומאופתיה

בריאות – מצב תקין של הגוף והנפש שבו אין האדם חש כל כאב. לאנשים שונים בעלי מבנה גוף שונה יש קנה מידה שונה בהגדרת מצב הבריאות. אצל אדם בריא, מתקיים תיאום בין הרצון לבין פעולות הגוף והנפש, והאדם מסוגל להגן על עצמו מפני גורמים הנוטים לשבש איזון זה.

מחלה – מצב שבו חל שינוי בתפקודים התקינים של הנפש והגוף. לפי תפיסת ההומיאופתיה מחלה היא מצב שבו כוחות החיים (VITAL FORCE) של האדם מופרעים בידי "גורמים עוינים" שבאים לכלל ביטוי בסימפטומים המופיעים בחולה עצמו.

המשך קריאה

שנים-עשר המלחים של שוסלר

שנים-עשר המלחים של שוסלר

בשנת 1932 התפרסם באחד מהעיתונים הרפואיים בגרמניה מאמר, שבו נכתב בין השאר: "כל היסודות המרכיבים את גוף האדם הם תרופות טובות ביותר ..."
ד"ר ויליהם שוסלר (H. SCHUSSLER) מאלדנבורג חקר ופיתח את נושא מלחי הגוף. הוא האמין, כי מקור המחלות הוא גורמי מחלה ומחסור באחד או יותר מהיסודות האנאורגניים, שאותם כינה "מלחי הרקמות" (ISSUE-SALTS). שוסלר טען, שקיימים שנים-עשר מלחים, המשתתפים בתהליכי הגוף, ומחסור בהם גורם למחלות.

המשך קריאה

דרמטיטיס אטופית

שמות נרדפים: "אסטמה של העור", דרמטיטיס אטופית - אלרגית, אקזמה אלרגית

תופעה אלרגית נפוצה המופיעה בדרך כלל בילדים בעלי סיפור אישי/משפחתי של אלרגיה. התופעה הינה תהליך דלקתי של העור, בדרך כלל תופעה עונתית, אך יכולה להופיע בכל ימות השנה, ויכולה להתרחש גם במקרים שאין אלרגיה במשפחה. המחלה הינה מחלה של גיל הילדות, ועם העלייה בגיל הולכת התופעה ופוחתת הן בשכיחותה והן בחומרתה.

המשך קריאה

זיהומי הרפס והטיפולים הטבעיים בהם

תחת ההגדרה של הרפס – "שלבקת" (Herpes), אנו מגדירים סידרה של מחלות זיהומיות הנגרמות ע"י וירוסים. הסימנים החיצוניים של המחלה מתבטאים בשלפוחיות על פני העור המכילות נוזל ומתוארות לעיתים כ"פצעי חום". השלפוחיות מתפתחות בגלל התרבות הוירוס, אשר דורש תא מארח (Host cells), של העור או של רקמות ריריות. שכפול הוירוס נעשה בקצב מהיר ביותר תוך תגובה של התא הנגוע, ויצירת שלפוחיות המכילות וירוסים חדשים. מגע עם אדם הנמצא במצב של "שלבקת פעילה", יכול לגרום להדבקה של אנשים אחרים – או שהזיהום יועבר לאזורים אחרים בעור האדם הנגוע.

המשך קריאה

רדיקלים חופשיים

מולקולות המאופיינות במספר אלקטרונים חופשיים שיכולים להתקיף את התא הבריא את הגרעין והד.נ.א ולהרוס אותם. הם יכולים לחמצן שומנים בקרום התא,כל ה"פעילות" שלהם בהרס חלקי או מלא של התא יכולה לגרום למחלות,ולכן יש צורך בשימוש בחומרים מנטרלים שהם תוספי המזון מסוג האנטי אוקסידנטים כויטמין E ו-C ואחרים.

החורף מגיע ומביא גשם של מחלות ואיך נטפל ברפואה הטבעית?

החורף עומד בפתח ושוב אנו עומדים בפני מחלות החורף השכיחות: הצטננויות, כאבי גרון, נזלת, שיעול וחום. מדובר בצבר מחלות נגיפיות (ויראליות) כמו שפעת, התקררות ונזלת, סטרידור, ברונכיטיס וברונכיוליטיס. כמו כן דלקות חיידקיות כדלקת הגרון סטרפטוקוקית ודלקות אוזניים, בעיקר באוזן התיכונה.

המשך קריאה

הורמונים – מערכת ההפרשה הפנימית (המערכת האנדוקרינית)

מערכת ההפרשה הפנימית הינה אוסף של בלוטות המפרישות הורמונים וממוקמות באזורים שונים בגוף. ההורמונים המופרשים לזרם הדם מיועדים לאיזון ותפקוד מיוחד של מערכת או איבר בגוף. רוב ההורמונים מופרשים כבר עם הלידה, אך האיזון והכמויות משתנים לפי צורכי הגוף.

המשך קריאה

האם שינה חשובה לבריאות?

השינה היא צורך פיזיולוגי טבעי שהוא הבסיס לכוח הנפשי והגופני וליכולת התפקוד של האדם.

המנוחה והשינה, כמו פעילות ספורטיבית ודיאטה, מביאות אותנו לאיכות חיים טובה ולתחושת רעננות וחיוניות יומית. השינה אינה תהליך נאגר, אלא צורך יום יומי כדי "להתחדש".

המשך קריאה

מה מיקומה של הרפואה הטבעית, משלימה בעולם רפואת הילדים?

רפואת הילדים מורכבת ככל שתהיה מהווה אתגר טיפולי למרפא ה"טיבעי", אין ספק כי ידע בסיסי הנלמד בבי"ס לרפואה ובמחלקות הילדים מהווה את הבסיס ליכולת הערכה הקלינית בתינוקות ובילדים ורופא המתמצא בתחום בתוספת ידע בשיטות הרפוי הטבעי יכול לתת מענה הן בפתרון הבעיות והן במתן עצות לרפואה מונעת מחלות, תוך כדי שלוב של אורח חיים נכון, ספורט ותזונה נכונה לילדים, כשהדבר נעשה תוך כדי אנמנזה מדויקת וזהירה, ביצוע בדיקה פיזיקלית מקפת ושיתוף פעולה עם הרופא המטפל (כשצריך).

המשך קריאה