מה ההבדל בין רגישות למזון ואי סבילות למזון
רגישות למזון או אלרגיה למזון היא תופעה חיסונית, ויכולה לגרום תגובה הדומה לכל אלרגיה אחרת כמו: פריחה, גרד, אסטמה - קוצר נשימה ותופעות במערכת העיכול ככאב בטן ושלשול.
אי סבילות למזון הינה תופעה שבה אנשים מסוימים מתקשים לעכל מזון מסוים.
בד"כ התופעה נובעת מחסר באנזימים האחראים לתהליך העיכול ו/או הספיגה במערכת העיכול.
לדוגמא: אי סבילות לסוכר החלב הלאקטוזה הנובעת מחסר של אנזים הלקטז. הדבר גורם לכאבי בטן, שלשול, נפיחות וגזים.
האבחנה נעשית לעיתים ע"י דיאטת סילוק, שבה מזונות חשודים מסולקים מהתפריט היומי והחולה מבצע מעקב תסמינים במטרה לראות האם יש שיפור במצבו.
תופעה נוספת היא הכרסת (צליאק), המחלה הנגרמת ע"י רגישות לגלוטן, מרכיב חלבוני הנמצא בחיטה, שעורה ודגנים אחרים.