תזונה וכאבי פרקים
תזונה וכאבי פרקים
בזמן כאבי פרקים או דלקת פרקים יש מקום לטיפול תרופתי, אך לא פחות חשוב להימנע ממוצרי סוכר וסוכר מעובד בפרט, ממוצרים מעובדים ומטוגנים בשמן עמוק ובעיקר משמן ממוחזר.
כמו כן שימוש במלחים - עודף נתרן ומוצרים המכילים אומגה 6 כמו שמנים לטיגון, עלולים להגביר את מצב הדלקת.
קיימים מספר מוצרים תזונתיים טבעיים המונעים את הכאב ומורידים את מצב הדלקת כגון: דובדבנים שבהם ישנם חומרים המורידים את ריכוז חומצת השתנן (Uric Acid), אננס המכיל כמות של בורמלין שגם הוא בעל תכונות אנטי דלקתיות, חומץ תפוחים, ג'ינג'ר וכורכום (Turmeric) שהם בעלי התכונות האנלגטיות משככי כאב ונוגדי דלקת והמוצרים המכילים אומגה 3 כדג הסלמון וכו'.
ישנם מספר צמחים נוספים היכולים לסייע כמו אורגנו, ליקוריץ, רוזמרין וזרעי סלרי, אותם אפשר להכין בחליטה ובתוספת צמח ההרפגו ( הרפגופיטום).