המלצות התזונה בישראל
במדינות רבות בעולם מאירופה, אפריקה, ארה"ב ואמריקה הדרומית ועד אסיה, פורסמו הנחיות תזונתיות לתזונה בריאה ומונעת מחלות. בעיקר בהתייחסות למחסור בויטמינים שונים כגון: ויטמין D,C,A, ברזל ויוד, שקיים עדיין באוכלוסיות באסיה ובאפריקה, בעוד שבעולם המודרני ההתייחסות היא יותר לתזונה המונעת את מחלות העידן המודרני וחברת השפע.
רב המדינות בעולם מדגישות את צריכת הדגנים המלאים - קטניות, ירקות ופירות ואת ההתייחסות לצריכת סידן וויטמין D לבריאות העצם.
כמו-כן צריכה מועטת של שומנים רוויים ומהחי והחלפתם בשומנים מעולם הצומח, וכמובן צריכה מועטה של מלח, סוכר ואלכוהול.
בעבר פורסמה פירמידת המזון הים תיכונית והנחיות אחרות הקיימות במדינות שונות שככלל כוללות יותר צריכת ירקות, פירות ופירות יער - ענבה (berry), דגים, גרעינים, זרעים ואגוזים לא קלויים.
יש לעבור לשימוש בקמח מלא ושומן לא רווי.
בפירמידת המזון הישראלית החדשה הוצגו הרגלי התזונה המומלצים בהתייחס לסוגי המזון הושנים.
פירמידת המזון
חטיפים (להמעיט)
ממתקים
שתיה מתוקה
עוגות קרם וקצפת
_________________
מזונות עשירים בשומנים
אבוקדו, שמן, חמאה
_____________________
מזונות עשירים בחלבון
חלב, ביצים, עוף, דגים
_________________________
ירקות ופירות
____________________________
דגנים
אורז מלא, לחם מלא, דגני בוקר, תירס
_________________________________
שתית מים מרובה
______________________________________
איכות המים "בברז" בכל רחבי ישראל הינה טובה ומומלצת לשתיה.
תזונה נכונה תקדם את בריאות הפרט והאוכלוסיה בכלל.