המזון המזין החיובי מול מזון רע שלישי וגורם נזק!
אין ספק כי התזונה מהווה חלק חשוב בבריאותנו ובמניעת המחלות.
נכתב רבות על מזון חיובי ושלילי, מזון טוב ורע, מזון בריא ומזון מזיק וכו', אז למה הכוונה?
איכלו מזון טוב, טרי ולא מבושל, פירות טריים, ירקות טריים, דגנים מונבטים וזרעים מונבטים ורק טריים! לא מורתחים או מבושלים ולא שחוממנו שנית שהו במיקרוגל.
איכלו מזון ממקור אורגני החופשי מכימיקלים, שגדל באדמה שלא רוססה בחומרי דשן כימי ובחומרי הדברה.
איכלו פחממות ללא תוספת סוכרים, לחם מקמח מלא, שיפון ודגנים.
איכלו שומן ממקור צימחי ולא ממקור חי כגשר.עדיף שומן ממקור אבוקדו, אגוזים, זרעים, גרעיני פשתן, דלעת וחמניות. שימוש בשומנים אלו אינו מעלה את רמת הכולסטרול ומהווה בסיס טוב לתיפקוד מערכת העצבים, העור ומונע מחלות.
עדיפים מאכלים לא מעובדים, ללא תוספת חומרים משמרים או צבעי מאכל ושאינם ארוזים בקופסאות שימורים.