צמחי ים - אצות
בשיפור התזונה העכשוית יש להתייחס לצמחיה ימית - האצות. הן יכולות להכיל יותר סידן מאשר בחלב ויותר ברזל מאשר בבשר.
האצות מכילות ויטמינים ומינרלים, חלבונים ואנזימים וחומצות אמינו, ורצוי לשלבם בתזונה.
אצות חומות: וקאמי, קומבו ואראמי.
אצות אדומות: דולסה (עוזרת להורדת הכולסטרול).
אצות ירוקות: נורי (בדרך כלל משמשת לעטוף סושי).
אצה שחורה: היזייקי.
יש לזכור כי שתי אצות משמשות למטרות בריאות והינן מקבוצת האצות כחולות-ירוקות:
הספירולינה: היכולה לעזור בחילוף חומרים והורדת רמת הסוכר בדם,
והכלורלה: היכולה להוריד את רמת הכולסטרול הרע בדם LDL.