ירקות,ירקות,ירקות מצבעים וסוגים שונים

    יש לצרוך ירקות מסוגים וצבעים שונים טריים, מאודים,מבושלים ואפויים

    הירקות, הירקות, הינם החשובים ביותר לבריאותנו בהספקת מינרלים וויטמינים
    חשובים במיוחד ירקות עליים כאמצעי להספקת סיבים, תרד,פטרוזיליה, שמיר,חסה,כרוב,מנגולד,ארגולה,סלרי עלים,וברוקולי. יש לגוון בסוגי הירקות בצבעיהם ובחלקי הירק הנאכל.
    חלקים שורשיים כגזר,סלק,לפת,ובטטה.חלקים עיליים עלים ופירות כפלפל מצבעים שונים,רצוי להמנע מפלפל ירוק ועגבניה. רצוי לצרוך ירקות כתומים:דלעת, דלורית,גזר.