ירקות ופירות בעלי פעילות רפואית
אבי הרפואה היפוקרטס אמר: "מי ייתן ומזונך יהיה תרופתך ותרופתך תהיה מזונך".
רבים מהירקות והפירות העולים על שולחננו משמשים ברפואת הצמחים העממית לריפוי מחלות שונות, וזאת בנוסף לתרומתם במניעת מחלות ובשמירת הבריאות ע"י אספקת חומרי טבע כויטמינים, מינרלים, חומרים מונעי חימצון וסיבים תזונתיים.
ברפואה העממית והמודרנית ישנם כ- 100 מינים מבין צמחי המזון המשמשים גם לריפוי, חלקי הצמח המשמשים לריפוי הם שונים ומגוונים.
אף כי ידוע איזה צמח מרפא מה, רק בחלק קטן מהפירות והירקות ידועה זהות החומרים הפעילים ומנגנוני פעולתם הפיסיולוגית והפארמקולוגית.
לדוגמא: הקפאין המופיע כחומר פעיל בצמחים רבים, התאופילין בצמח התה, קפסאיצין בפלפלת חריפה, מנתול בצמח הנענע ועוד.
להלן רשימה מדגימה של פירות וירקות בעלי יכולת ריפוי – מה הם מרפאים ומה הם מונעים.
לסיכום, מנות פרי וירק חשובות לבריאות ולמניעת מחלות, עקב הרכב אנטיאוקסודנטים חזקים הנמצאים בהם. קיימים פירות וירקות רבים בעלי פעילות מונעת מחלות ואפילו מונעת שינויים סרטניים, כלומר, אנטי מוטגנים, וביניהם ירקות ממשפחת המצליבים כברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים ועגבניות אדומות. הסיבים הנמצאים באורז מלא, חיטה מלאה, שעועית יבשה, עדשים, אפונה ופולי סויה.
משרדי הבריאות ברחבי העולם ממליצים על כ- 400 גר' פרי ליום שהם 5-8 מנות פרי ליום כשמדובר על (משקלה של מנת פרי כ- 70-80 גר'), רצוי שהפירות והירקות יהיו אורגניים ללא ריסוס.
זכרו, פירות וירקות הם מזון בריאות למניעת מחלות ולטיפול בהן.