מרכיבי מזון ותוספי מזון משמשים למניעה וטיפול במחלות דלקתיות כרוניות שונות
יותר ויותר תהליכים דלקתיים מתגלים בחברה המערבית, וזאת עקב הדיאטה וסגנון החיים המערבי, הגורם לנו חשיפה למצבי לחץ - סטרס וזיהומים סביבתיים.
תהליך דלקתי הינו תגובה פיזיולוגית של הגוף, מישנית לזיהומים ולפגיעה ברקמות, ותהליכים אלו שנהפכים לבלתי נשלטים ונכשלים בבקרה העצמית, עלולים להפוך למחלה כרונית.
צריכה של פירות וירקות מכל הצבעים, שימוש בנוגדי חימצון וחומצות שומניות, אומגה ופרוביוטיקה, עשויים למנוע את המצבים הדלקתיים הכרוניים ולתרום לריפויים.