תוספים במזון שאינם מזיקים

אלפא טוקופרול – ויטמין E: מונע קלקול של שמנים, משמש חומר משמר.

אנאטו: מופק מעץ האנאטו, משמש כצבע צמחי וכתבלין. לא ידוע על רעילות.

בטא קרוטן: הופך לוויטמין A, משמש כצבע מאכל צהוב וכנוטריינט.

ברזל: נוטריינט שמשמש כמקור לברזל וכצבע שחור.

גומי: מופק ממקורות צבעיים כמו גואר. משמש לעיבוי וייצוב של המזון.

ג'לטין: חלבון מעצמות בעלי חיים. משמש כחומר מסייע לקרישה.

גליצרין/גליצרול: משמש כשלד של מולקולות השמן והשומן. שומר על תכולת המים במזונות.

ונילין/אתיל ונילין: משמש כתחליף לפולי הווניל, מיוצר בעלות נמוכה באופן תעשייתי. נראה שהוא בטוח.

חומצה אסקורבית (ויטמין C): עוזרת לשמר את צבעו האדום של הבשר. משמשת כחומר משמר ומונעת היווצרות של ניטרוזאמינים.

חומצה סורבית/נתרן סורבאטי: מופיע באופן טבעי בפירות עץ המילה. ייתכן שהוא תחליף טובלסודיום ניטראט, אבל יש צורך לבדוק את הנושא.

חומצה פומרית: חיונית לנשימה של רקמות החי והצומח. מקור נהדר לחמיצות וחומציות במזונות מיובשים.

חומצת חלב: קיימת בכל היצורים החיים. משמשת למניעת קלקול ולאיזון החומציות במוצרי חלב.

חומצת לימון: נמצאת בשפע בטבע, בעיקר בפירות ובגרגרי יער. משמשת כדי להעניק למזון טעם חמצמץ וכנוגד חמצון.

כורכום: מופק מצמח קאריבי. משמש כצבע מאכל צהוב וכתבלין הנמצא בחרדל ובקארי. לא ידוע על רעילות.
לציטין: מקור של תוספ המזון החשוב כולין. משמש כחומר מתחלב, נוגד חמצון וחומר משמר לנתזי שמן.

לקלטוזה: סוכר החלב משמש באופן מסחרי כממתיק, לפחות 60% מאוכלוסיית העולם הבוגרת מתקשה לעכל סוכר חלב. אם יש לכם גזים או שלשול בעקבות צריכת מוצרי חלב, יש להימנע מלקטוזה כתוספ מזון.

מונו/די-גליצריד: גורם מרכך ומתחלב במזונות מעובדים רבים.

מניטול: קיים באופן טבעי בצמחים. משמש כממתיק ויוצר מרקםמוצק למזון.

סודיום בנזואט: שימש במשך שנים למניעת צמיחת מיקרו-אונגניזמים במזונות חומציים. לא ידוע על רעילות.

סורביטול: חומר מסיס במים בעל ערך של 60% ממתיקות הוכרוז. מופיע באופן טבעי בפירות ובגרגרי יער. קרוב משפחה של הסוכרים. משמש כממתיק ומשמר לחות. לא גורם לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם. נספג לאט. כמויות גדולות עלולות לגרום לשלשולים.

סכרין: אבקה גבישית לבנה ללא ריח, מסיסה במים וללא ערך קלורי. מתוק פי 350 מסוכר. מחקרים שנערכו לאחרונה מראים שהוא אינו גורם סרטן.

סוכרלוז: ממתיק מלאכותי המופק מסוכר שעבר תהליכים כימיים שונים. מתיקותו הינה פי 700-750 מסוכר רגיל. אינו רעיל ומותר לשימוש להמתקה וכתוספת למזונות מוכנים בתעשיית המזון.

עמילן/עמילן מותמר: מרכיב חשוב של קמח, תפוחי אדמה ותירס. משמש כחומר מעבה.

פילוסורבאט 60: נראה שהוא פועל כמו הגליצרידים, חומר מתחלב ומפחית הקצפה.

פרוקטוזה: מונוסכריד המשמש לבישול, סוכר טבעי שהמצא בפירות רבים ובדבש. הוא נספג לאט יותר וגורם לעלייה קלה ברמת הגלוקוזה בדם מיד אחרי הצריכה. אולי יש להימנע ממנו אם קיימת רגישות לתירס. במינונים גבוהים יכול לגרום לשלשולים.

קאלציום/סודיום פרופינאט: מונע היווצרות עובש על לחם ולחמניות. הסידן הוא תוספ מזון. אין רעילות.

EDTA: חומר סופח (כילאטור) שלוכד אלחים מתכתיים שעלולים לגרום לקלקול או לזיהום של מזונות.