מגנזיום
המגנזיום הנו מינרל החיוני למספר רב של תהליכים פיזיולוגיים וביוכימיים בגוף.
פעילותו:
שומר על שלמות תאי הגוף, משתתף בתהליכי יצירת האנרגיה, מאזן את רמות האשלגן, הסידן והנתרן ומגן מפני סוכרת.
המגנזיום נחוץ להתכווצות שרירים, ובעיקר שריר הלב.
הוא נחוץ לתהליך הגדילה ולתיקון התפתחות העצם. משפר את האנרגיה, כולל בתסמונות העייפות הכרונית.
מקור תזונתי: כל המזונות הלא מעובדים מכילים מגנזיום בכמויות שונות. הריכוזים הגבוהים ביותר נמצאים בגרעינים מלאים כמו אגוזים, קטניות וגרעינים לא טחונים, אורז חום, פולי סויה, דגנים מלאים ושוקולד מריר.
יותר מ- 80% מהמגנזיום אובד לאחר סילוק הנבט והקליפה החיצונית של גרעיני דגנים.
ירקות ירוקים אף הם מקור עשיר במגנזיום.
רובו נמצא בקומפלקס magnesium porphyrin, המוכר לנו ככלורופיל.