סובין

    השימוש בסובין הופך ליותר ויותר נפוץ,הציבור רגיל להשתמש בקמח לבן הקל לעיכול ומוצאו מהחיטה אחרי שהוסרו ממנה כל הקליפות החיצוניות, אך הקמח הלבן בהיותו נטול סיבים אינו מסייע לתפקוד מערכת העיכול ואחת התוצאות היא היווצרות של עצירות, סובין החיטה הינו סיב תזונתי שאינו נמס במיים, והסיבים המצויים בו הינם צלולוזה, המיצלולוזה, וליגנין אינם נעכלים סופחים נוזלים וכשהם במעי הגס משמשים כמגדילי נפח משפרים את תנועתו ובכך את יכולת תפקודו,ומונעים עצירות.

    הסובין מכיל מים,חלבון,שומן,עמילן,ויטמינים, ומינרליםכמו גם את הסיבים המצוינים. החלבון מכיל גלוטן,ולכן יש למנוע מחולי צליאק! יש לציין כי חיידקי המעיים ה"בריאים" החשובים לתפקוד משתמשים בסובין כקרקע מזון מתרבים,ומגדילים את נפח הצואה.
    יש לציין כי הסובין מאד חשוב לתפקוד מערכת העיכול,אך אנשים המשתמשים בדגנים מלאים על בסיס יומי אינם זקוקים לו. המינון הנחוץ כ-10-20 גרם עם1-2 כוסות מים.