תזונה מונעת סרטן

- 1/3 מסוגי הסרטן יכולים להימנע ע"י שינוי בתזונה, בפעילות הספורטיבית ובאורח החיים.

הורדה במשקל הינו גורם חשוב במניעת מחלות גידוליות.מספר גופים בינלאומיים העוסקים בסרטן ובמניעתו ציינו, כי דיאטה עשירה בפירות, ירקות וסיבים מהטבע יכולה למנוע סרטן ומספר מחלות כרוניות.
הסיבה היא, ריכוז גבוה של נוגדי רדיקלים חופשיים ומספר מרכיבים נוספים היכולים להגן על הד.נ.א. מפני שינוי ובעיקר עקב מניעת פעילות הרדיקלים החופשיים.

1. עגבניות, אבטיח, אשכוליות אדומות – המרכיב האדום הינו הלייקופן Lycopene המונע סרטן ערמונית, שחלות וצוואר הרחם.

2. שום – המונע מחלות מסוגים שונים ובין היתר מונע סרטן הושט, הקיבה וסרטן שד אצל נשים וגברים.

3. ברוקולי – הידוע בפעילותו כמונע סרטן שד וסרטן הערמונית, בעיקר עקב החומר: -
Indole-3-Carbinol הנמצא בתוכו.

4. תה ירוק ושחור – הוכחו כמונעים מספר סוגי סרטן.

5. תרד – יכול למנוע גידולי כבד, מעי גס וערמונית.

יש עוד סוגי ירקות ופירות בעלי פעילות נוגדת סרטן וחשוב לדעת על פעילותם כנוגדי רדיקלים חופשיים.