שתיית מיצי פרות וירקות בזמן טיפולים כימיים וקרינתיים
השימוש במיצים טבעיים מפירות ומירקות חשוב ביותר: הם עתירי אנרגיה וויטמינים, ובכוחם להפחית חלק מן הבעיות הבריאותיות.
בעזרת מיצים אפשר לקבל את הכמות המתאימה של ויטמינים ואין צורך לאכול כמויות גדולות של פרי או ירק.
§ מיץ גזר המכיל בתא-קרוטן הוא פרו ויטמין A – בתוספת של מעט חלב אורגני לספיגה טובה יותר, או מעט אוכל שומנ.י (פורסם על ידי המכון לחקר הסרטן בניו-יורק, כגורם הפוגות במחלת הסרטן).
§ מיץ הפפאיה, המכיל אנזימים פרוטאוליטים, חשוב ביותר במתן של פרי טרי או קפוא.
§ משקאות עם תכולת ויטמין C – מיץ הדרים.
§ מזון המכיל חנקות, כשהמקור הטוב ביותר הוא גרעיני משמש, חמישה עד עשרה ביום, כתושים במיץ גזר, סלק או סלרי.
כמות המיץ המומלצת ליום היא בין חצי ליטר לשלושה ליטרים מיצים ליום (לעולם אין לצרוך כמות גדולה מדי, היכולה לגרום לתחושה של אי נוחות, כבדות ואף הרעלה).
במחלות סרטניות רצוי להשתמש ב:
כ- 200 מ"ל –0.5 ליטר גזר ליום
כ- 200 מ"ל סלק ליום.
כ- 10-5 גלעיני משמש.
כ- 500-300 מ"ל פפאיה ליום.
כ-100 מ"ל מיץ מגבעולי סלרי.
כ-100-200מ"ל מיץ תפוחים.
יחד או לחוד במסחטת מיץ.
להכנת המיץ, יש להשתמש במסחטת מיץ.