המלח וסכנותיו

 

צריכת המלח בעולם המערבי כמו גם הסוכר, הינה גבוהה מהמומלץ. הפחתת נתרן במזון הינה דרך קלה ופשוטה להפחתת תחלואה ותמותה ממחלות הקשורות לעודף מלח כמו יתר לחץ דם, המוגדר במקומות שונים "כרוצח השקט".

רבות מהחברות למזות מתועש "מפחדות" מהורדת רמת המלח עקב חשש לפגיעה בטעם, במרקם המוצר ובחיי המדף, אך במדינות רבות כולל מדינת ישראל יש תכנית להפחתת צריכת המלח הממוצעת.

בישראל מדובר על הפחתה של 3 גר' בצריכת המלח הממוצעת עד שנת 2020.

זיכרו, הוספת מלח למזון אינה מוסיפה אלא גורעת מבריאותנו.