ויטמין K
ויטמין "לא פופולארי".
ויטמין K מסיס בשומן וחיוני ביצירת גורמי קרישת הדם בגוף.
לאחרונה פורסם כמונע מחלות לב, עקב פעילותו בהגברת הגמישות של העורקים ועקב הורדת רמת שקיעת מלחי הסידן בדפנות כלי הדם, ובכך יכול למנוע את מחלות הלב הכליליות ומניעת שטף דם מוחי.
המקור הטוב ביותר לויטמין K הינם ירקות ירוקים כמו חסה, ברוקולי, תרד, רוקט וחיידקי מעיים בריאים מקבוצת החיידקים הפרוביוטיים.
המינון היומי הנחוץ הינו 60-80 מק"ג (מיקרוגרם). אכילת מזון עשיר בויטמין K אינה מזיקה, אך שימוש רב בתכשירים סינטטיים יכול לגרום לנזק בכבד ובכדוריות הדם האדומות, במיוחד באנשים בעלי חסר באנזים G6PD.