• דף הבית

לתזונה נכונה יש ערך עליון בשמירה על בריאותנו

תפקיד התזונה הנכונה הינו למנוע תחלואה גוברת, הנובעת מחוסר התאמה של סוגי המזון לאדם לאקלים בו הוא חי לעיסוקו בסביבת עבודתו ופעילותו הספורטיבית (באם קיימת) להלן מספר כללים:

1.יש לאכול מזון מגוון הכולל את כל אבות המזון פחממות חלבונים שומנים.

2.איכלו ירקות ופירות מכל הסוגים והצבעים.

3.יש להקפיד על ארוחות מסודרות ובשעות (פחות או יותר קבועות)

4.יש להקפיד על שתית מים מרובה, להמנע משתית משקאות מתוקיםהרווים בצבעי מאכל "וקלוריות ריקות"

5.יש לאכול כשרעבים, לאכול לאט וללעוס היטב.

6.יש להמעיט באכילת מזונות עתירי מלח(כבושים, מעושנים,ושימורים מומלחים)

7.יש להמנע מאכילת שומן רווי ושומן טרנס (חמאה,מרגרינה,גבינות שמנות, ובשר שמן,)

8.יש להשתמש בשומנים חד-בלתי רווים (אבוקדו,שמן זית,שמן קנולה,שקדים)

9.הרבו בצריכת דגנים מלאים קטניות, פירות וירקות המחילים כמות סיבים מרובה.

10.צריכת סיבים מספקת נותנת תחושת שובע,מסדירה את פעילות המעיים מפחיתה את רמת הסוכרים והשומנים בדם ומונעת מחלות סרטן המעי הגס.

11.העדיפו מזון אפוי מבשל ומאודה על פני מזון מטוגן בעיקר לא טיגון עמוק הגורם לשחחרור רדיקלים חופשיים הגורמים למחלות והזדקנות התאים.

12.צירכו סידן הנמצא במוצרי חלב(רצוי רזים) טחינה, חלבה, שקדים, קטניות ,אגוזים,סרדינים בגיל הילדות כמו גם בגיל המעבר נחוצות כמויות סידן גבוהות.