מיץ נבט החיטה טוב לבריאות

    אחת משיטות הריפוי הטבעי הטובות והמבוססות לריפוי ותמיכה במחלות כרוניות, הינה שיטת ד"ר אן ויגמור.

    בבסיס השיטה המבוססת על הגוף מרפא את עצמו אמרה אן ויגמור "מיץ נבט החיטה הינו אולי העזרה הריפויית החזקה ביותר והבטוחה ביותר שקיימת".
    השיטה יכולה לחזק את הגוף כולו תוך כדי תמיכה במערכת החיסון.
    החומרים האחראים על יכולת הריפוי של מיץ נבט החיטה הינו השילוב של הרבה מרכיבים בעלי ערך תזונתי הנספגים מהקרקע.

    מיץ נבט החיטה הינו תוספת מזון ומופק מסחיטה של העלים הירוקים של חיטה שהונבטה בגודלה בשיטות אורגניות.

    ישנן עבודות מדעיות שונות אשר הגדירו וחיזקו את השימוש במיץ זה, ובספרות הצטבר מידע רב שמשמש את הרופאים והמדענים בהמשך מחקר וצפייה בתוצאות השימוש במיץ זה.

    רבות סופר במעלות מיץ זה. אציין כאן אוסף של דעות רווחות ולקט מהספרות על איכויות המיץ ותכולתו.

    1. המיץ עשיר בבטא קרוטן, ויטמין C, ויטמין E, במינרלים רבים כאשלגן, מגנזיום, ברזל, אבץ וסידן. כמו-כן נמצאו בכמויות קטנות כל הויטמינים מקבוצת ה- B, ומכיל את חומצות האמינו החיוניות.
    2. עשיר באנזימים פראוקסידז, סופר-אוקסיד, דסמוטז וקטלז. ציטוכרום אוקסידס – החשוב לתהליך הנשימה, פרוטאזות, עמילז וליפז החשוב לתהליך העיכול.
    3. אנזים סופר אוקסיד דסמוטז SOD החשוב בתהליך מניעת ההזדקנות.
    4. משפר את תפקודי הכבד.
    5. עוזר לתפקוד מערכת העיכול ועוזר בריפוי מחלות המעי הגס.
    6. משפר את זרימת הדם ונצלת החמצן בתאים.
    7. מחזק את מערכת החיסון.
    8. לעיתים משפר מצבי אנמיה מחוסר ברזל.
    9. מסייע לריפוי פצעים מוגלתיים.
    10. משפר את מצב החולים במחלות אונקולוגיות, דלקות פרקים כרוניות, עצירות, פרקינסון ומחלות מערכת העיכול והנשימה.

    יש לציין שרבים החוקרים המתעניינים במיץ נבט החיטה כגורם אנטי סרטני וכגורם המונע מחלות סרטן.

    אין ספק כי מיץ נבט החיטה, מיץ נבט השעורה וכלורופיל הינם מרכיבים היכולים למנוע מחלות ולשפר את מצב החולים במחלות כרוניות שונות.